2015 Uge 42

Jakobsen i Abu Dhabi

 

Så blev det søndag, Preben er på arbejde og Lone, Rune og Thue tog afsted i aftes ved midnatstid. Vi har nydt at have dem her hos os. Det er skønt når huset bliver fyldt og alt porselænet bliver brugt. Herligt når drengene bare smider sig i sofaen i stuen med hver deres telefon, computer eller bare ligger og slapper af. Og skønt at få snakket en hel masse med Lone. De er en familie der skal opleve det hele, så der har været gang i dem og os fra morgen til aften. Preben passer dog sit arbejde i dagtimerne, men han havde en ekstra fridag i torsdags da muslimerne fejrede deres nytår. Fridagen brugte han dels på at tage med drengene på ørkenræs og senere på dagen kører os alle sammen ud i ørkenen, så Lone også kunne få et indtryk af at vi faktisk bor midt i en ørken. Nu ved Preben også noget om ”køresyge”, hvilket han pådrog sig på ørkenræs-turen. Han var den eneste der kastede op, men drengene sagde at de også var tæt på at gøre det, alle tre var ret pleje da de kom tilbage, men en god middagssøvn gjorde godt. Rune og Thue synes det havde været en super tur. Preben fortalte at chaufføren virkelig kørte vildt. Gad vide om ørkenræs også er slut for Preben nu?

 

Vi har nydt solskinstimer ved vores pool og ved stranden, i fredags badede alle mand foran Sejlet i Dubai. Så bliver det vidst ikke mere ”hot”! Det er stadig til den varme side, og man skal passe på ikke at blive forbrændt.

Lone og drengene har været i Ferrari World, hvor verdens hurtigste rutchebane findes – fra 0 til 100 på 2s og 0 til 240 på 4,9s . De kom kl. 11.00 hvor Ferrari World åbner. Der var ikke så mange mennesker så det blev til to ture i den, samt en hel masse andre forlystelser. Vi hentede dem kl. 17.30, særligt drengene var et stort smil, det havde bare været en god oplevelse. Om aftenen gik vi tur på Formel 1 banen, en runde på 5 ½ km. med mennesker alle vegne, i alle former, farver og størrelser. Joggende, cyklende, og gående. Der er åbent på Formel 1 banen hver tirsdag aften, hvor folk bare kan komme og motionerer, ganske gratis. En hyggelig aktivitet for os, Thue fik taget nogle billeder af kæmpe både der ligger tæt på banen.

 

Vi har virkelig hørt sætningen: ”Åh hvad – se lige der!”, mange gange. Der har været stor begejstring over de fede biler der kører rundt på vejene her. Preben tog drengene med i forskellige bilforretninger i går, så de også kunne få et par gode billeder af deres ”drømme”. Det er herligt at mærke deres begejstring.

Fredag hvor vi tog til Dubai hele dagen var nok den ”vildeste” dag. Vi var afsted fra kl. 8.30 til kl. 01.30. Nu kan Lone, Rune og Thue prale af at de både har badet og stået på ski midt ude i ørkenen. De blev, som os og alle andre af vores gæster, fascineret af Dubai. Verdens højeste tårn, Burjr Khliffa, Atlantis på Palmen, Sejlet og så mange andre store, fantastiske bygningsværker i forskellige størrelser og udformninger. Hatten af for Lone, der brugte de sidste kræfter på at tage med drengene ind i Ski-Dubai, en indendørs skihal. Vildt energispil – 30 grader udenfor og minus-grader indenfor. De stod på ski fra kl. 21.15 til 23.15. De kom grinende ud, mest blev der grinet af Lone, der havde taget et styrt hvor hun blev reddet af noget net (altså som jeg forstår forklaringen). Hun havde også nået at ”flette ski” med en araber. Drengene kunne sagtens havde brugt to timer mere!!

 

Så i går var alle mand trætte og heldigvis skulle vi ikke så meget. Vi sluttede med at tage på daddelmarked hvor der blev handlet ind. Vi stoppede også ved et frugt og grønt markedet, hvor vi gjorde det dummeste køb længe. 4 appelsiner og 2 mangoer for 30 dh = 60 dk. Jeg ved faktisk ikke hvordan det lige gik til, vi skulle have sagt vi ikke ville handle. Sælgeren var en værre krejler. Han prøvede virkelig at snyde. Hvis vi ikke kendte pengesedlerne, havde han ikke givet penge tilbage! Pyt… det er sådan noget der sker, og nu har vi den historie at fortælle.

 

Slutter lige med et citat jeg læste på en cafe i Dubai:

”You are as wonderful as you dog thinks you are:”

 

På dansk:

“Du er ligeså vidunderlig som din hund viser du er.”

 

Så kom jeg helt til at savne Siffi. Hun var i hvert fald glad hver gang hun så os. Preben håber på hund igen, når vi kommer hjem til Danmark.

Må I alle møde nogle glade ”hunde” i denne uge, som viser hvor vidunderlige I er.

 

Jytte

2015-10-18