2014 Uge 49

Jakobsen i Abu Dhabi

 

Uge 49

I denne uge har jeg haft fri tirsdag fordi det var UAE nationaldag. De går helt vildt op i det og udsmykker bilerne og laver alle mulige events. Om aftenen var der det vildeste fyrværkeri vi nogensinde har set.

Vi brugte nu tirsdagen på at få købt det længe ventede sofabord, reol og arbejdsbord så hjemmet er ved at være komplet. Vi var rundt i 5-7 møbel butikker og se det ene rædsel efter det andet, så I gætter aldrig hvor indkøbet blev foretaget!

 

Ellers begynder vi at få regninger for lejligheden nu: Vand har vi brugt 1m3 af til en pris på 2,20 AED / 3,60 DKK og af strøm har vi brugt 185kWh til 27 AED / 45 DKK.

Og benzin til bilen koster 85AED / 142 DKK for 50 liter så den slags udgifter har vi ikke mange af. Andre ting ligner danske priser mere, så beregningen med at det koster 70% her i forhold til Danmark passer nok meget godt.

 

I går var det jo 2. fredag i advendt så vi var i kirke før vi tog på tur.

Vi kørte til Fujairah som ligger på østkysten ved Oman. Vi har læst at det er der de bedste dykkersteder er, og når børnene kommer skal vi ud at dykke.

Turen dertin var gennem et landskab helt anderledes end det vi ellers har set til nu. De sidste 30 km ud til kysten var gennem et smukt bjerglandskab i mange farver (mest sandfarvede nuancer). Vi tog en overnatning på et hotel og idag har vi været på Sandy Beach hvor vi har snorklet på et koral rev og set fisk i alle farver. Korallerne så nu ikke helt så farvestrålende ud som i Egypten, men det er måske forskellen på at snorkle og at dykke?

Det må vi finde ud af sammen med børnene.

 

Preben

2014-12-06

Her skal vi dykke og snorkle sammen med vores børn til jul :)