2014 Uge 42

Jakobsen i Abu Dhabi

 

Uge 42

Arbejdsugen er fra søndag til torsdag her, med weekend fredag og lørdag.Ugerne er såledfes lidt forskudt, men så nøjagtig bliver min beskrivelse alligevel ikke.

 

Jeg kom lørdag 11/10 om morgenen, og brugte noget tid i lufthavnen med øjenscan og stempel af visa før jeg kunne checke ind på Al Diar Sawa Hotel som ligger 300m fra Rambøll kontoret. Det er en "hotel appartment" så jeg selv kan vaske tøj og lave mad.

 

Søndag starede jeg på kontoret. Pladsen til hver medarbejder på kontoret er noget mindre end i DK, og PC skærmene er mindre men det er OK.

Der har været en del papirarbejde med Visa og jeg har også fået taget blodprøve, røngten af lunger samt fingerprint for at få arbejdstilladelse som vi regner med kommer mandag.

 

Vi har fået en lejlighed men ikke i The Arc som vi regnede med da de er steget en del i pris siden august!

Det er stadig på Al Reem Island, men i Marina Square på 19 sal med udsigt over byen. Fordelen er at der er store døre til altanen så der kan åbnes til stuen, og ulempen er at der kun er 3 toiletter :).

Jeg får lejligheden mandag og så skal jeg igang med at indrette den. I første omgang bliver det kun lige køleskab, seng og en stol så Jytte kan være med til beslutningerne.

 

Når jeg flytter derud skal jeg have lejet en bil, så mandag skal jeg have lavet et lokalt kørekort, og forhåbentlig også en bankkto.

 

Jeg savner min kone - det skal ikke være en hemmelighed! Men tiden bruger jeg på arbejde og på at lære byen at kende.

Arbejdstiden er 07:00 til 16:30 men jeg kan jo lige så godt blive der til aftensmad når der ikke er andet at lave lige nu.

Flere aftener har jeg købt varm mad i den lokale supermarked efter vægt og det har været rigtig godt.

Humus har jeg spist hver dag, og man kan også få noget der er meget tæt på rugbrød.

 

Idag har jeg været i den angelikanske kirke og det var fint. Man lægger mere mærke til indholdet når det er på et fremmed sprog.

Bagefter sad jeg på en Starbucks i et par timer og læste i en bog. Jeg har bestemt mig for kun at læse engelske bøger nu for at få nogle nuancer ind i mit engelsk. Dagen sluttede med at jeg badede ved Cornichen som er den strand der er hele vejen på toppen af øen Abu Dhabi.

Det er stadig for varmt lige i solen, men skyggen er OK og aftenen er perfekt :)

 

Fortsættelse følger

Preben

 

Billed 1:Sct Andrews

Billede 3: Nemlig ja