2016 Uge 20

Jakobsen i Abu Dhabi

 

Sidder på min drømmeseng ude på altanen i en stille lun brise. Nu kommer den varme tid. Så det med at være ude skal vi tage os lidt sammen til, ikke som nu her i aften, men i dagtimerne.

 

Der er ikke meget at fortælle om siden sidst. Det er dejligt at være hjemme i Abu Dhabi igen, godt at være der hvor Preben er.

Ellers har vi jo taget hul på sidste del af eventyret her. Vi regner med at flytte hjem sidst i juni, vi har ikke den præcise dato. Preben fik synet vores bil i torsdag, og der er nogle stykker der har henvendt sig. Måske sælger han både bil og indbo til en australsk kollega. Så han afventer lige om det lykkes at få udlejeren med på, at hans kollega kan overtage vores lejlighed. For så er det nemmeste også at lade bilen gå til ham. Vi får se hvad der sker, der heldigvis lidt tid endnu.

 

Vi var i kirke i fredags, efter lang tids fravær. Hvorfor jeg fortæller det? På grund af vores præst Andy. Han fortalte at han skulle til en konference i Europa og at han skulle møde "the holyness" . Vi snakkede med ham efter gudstjenesten, og det viste sig at være København han skulle til, og at han skulle slutte turen i Rom hos selveste Paven. Så det er noget af en præst vi kender!! Synes bare det er en god historie. Emnet er trist da det handler om kristnes forfølgelse i muslimske lande. Her i Abu Dhabi lever kristne og muslimer heldigvis fredeligt side om side. Andy har boet i Saudi Arabien hvor han arbejdede som tryllekunstner, han har været præst i Dubai og nu Abu Dhabi, han har skrevet bøger om muslimer og kristne og har mange års erfaring fra Mellemøsten.

 

Vi har inviteret et amerikansk ægtepar på brunch næste fredag, de vælger at far og søn tager tilbage til USA, og moderen bliver her. Hun er lærer og kan ikke få et tilsvarende job med de udfordringer og løn som her i Abu Dhabi. De har boet her i 8 år, men sønnen trives ikke mere. Han er 17 år og skal hjem og starte på highschool.

Jeg er nu glad for at Preben og jeg følges hjem til Danmark. Og er taknemmelig for at vi skal tilbage til sådan et godt land som Danmark. Efter at have boet her, og mødt mange forskellige nationaliteter og lyttet til manges vilkår, ja så er vi utroligt priviligerede.

Min søde mor kunne være blevet 86 år d. 20. maj. Jeg tænkte på hende, der er allerede gået lidt mere end et år siden hun døde. Med taknemmelighed tænkte jeg på hende og også på far, hvad de har været for os søskende, vores ægtefælder og børnebørn. De elskede når vi kom hjem til dem. Mor var så arbejdsom. Og der var altid plads til én mere ved middagsbordet. De var

utroligt gæstfrie og tjenstvillige da de havde det godt.

Nu vil jeg slutte, med ønske om solen og varmen igen får overtaget hjemme hos Jer.

 

Jytte

2016-05-21