2015 Uge 4

Jakobsen i Abu Dhabi

 

Kære familie og venner.

Vi har hørt at der er sne hjemme i DK. Det må da være lidt hyggeligt. Her har vi haft regn for første gang, særligt i mandags hvor det regnede en halv time!! Der blev advaret i trafikradioen, at folk skulle tage tidligere hjemmefra og køre forsigtigt! Mandag og tirsdag var kolde dage. Heldigvis ventede det dårlige vejr til Kirsten og Jannie rejste, og det gode vejr kom tilbage da Rikke kom i onsdags. Vi nyder nu hendes selskab. I dag lørdag, har vi været i Al Ain, der var vi også med Kirsten og Jannie. Først kørte vi til et kamel og gedemarked, hvor der var ufatteligt mange sælgere og dyr, gade op og ned. Vi blev fulgt rundt af tre arabiske mænd, som tilbød af tage billeder af kamelerne og os. Ret sjovt, og det fik de selvfølgelig en skilling for.

Godt vi bor i lejlighed, for vi kunne have købt en sød kamel, 4 måneder gammel til 3000 dhs. (5000 dk kr,), det er da overkommeligt, hvis vi nu lige have brug for en kamel. Derefter spise vi på et lille arabisk cafeteria. Der var et særligt rum for mænd ifølge med kvinder. Det var noget snusket, men maden var ok (ris og kylling) - dog ikke så god som mors kylling!! Det er den bedste. På markedet og cafeteriet følte vi os anderledes, især Rikke og mig, og folk kiggede på os. Måske et tørklæde over håret ville være godt her. Vi er bare blevet så vant til at det ikke betyder så meget i Abu Dhabi. Men her i Al Ain er en større del af befolkningen arabere. Vi så også et ret stort område, hvor de boede på traditionel arabisk vis, hytter og hegn af palmegrene og enkelte steder telte.På trods af at det så meget fattigt ud, stod der mange store 4 hjulstrækkere

Vi har igen været på bjerget Jebel Hafeet, og Preben har læst et sted, at det er blandt verdens 10 smukkeste bjergveje. Og det er virkelig en oplevelse. Vejen snor sig op i 1249 meters højde. Vi har også gået tur i palmelunden, denne gang stoppede en araber op der ejede en lille areal dadelpalmetræer. Han inviterede os med ind på hans stykke, og fortalte lidt om træerne. En smilende, venlig og snakkede mand.

Det vildeste der er sket i denne uge er, at jeg har fået mit arabiske kørekort og at Preben og Rikke fik mig overtalt til at køre i går - fredag. Fredag er helligdag og derfor er der ikke så meget trafik. Og det gik da godt, jeg blev kun dyttet af to gange!! Bilen er rigtig nem at køre, men der skal nu mange fredage til, før jeg bliver tryg med alle de bilbaner, og biler der kører udenom og indenom. Jeg har også været på cafe med kvinder fra dansker-klubben i denne uge, jeg mødtes med ca. 15 kvinder i torsdags, og flere var nyankomne til Abu Dhabi, så jeg var ikke den eneste nye.

Det var hyggeligt og jeg fik snakket med et par stykker. Bestemt noget jeg vil prioritere at komme til. Og så nyder vi jo bare at Rikke er her igen, hun kom i onsdags og tager hjem igen på onsdag. I morgen planlægger hun og jeg en strandtur, mens den nye arbejdsuge starter for Preben

Rikke og jeg får hæklet, snakket og læst i vores bøger. I denne weekend har Preben nu også læst i sin.

Fredags Brunch

Hili Oasis

Preben og jeg er stadig meget glade for at være her, jeg ved det bliver lidt hårdt når Rikke tager hjem til DK på onsdag. Så går der lige et par dage med at være trist, men jeg ved jo også at jeg bliver glad igen. Tak for medleven i vores liv, dejligt at have kontakt. Ønsker Jer bare en rigtig god uge alle sammen, hvad enten der er sne eller ej. Bare pas godt på, så ingen brækker hverken arme eller ben.

 

Kh Jytte

2015-01-24