2016 Uge 16

Jakobsen i Abu Dhabi

 

Mettes indslag til dette ugebrev:

NU er denne ferie ved at nå sin afslutning her i Abu Dhabi, men det har været en skøn uge,som har budt på dejlige oplevelser.

Vi startede med at besøge Cleveland hospital, hvilket var en fin oplevelse både med hensyn til arkitektur og designmøbler.

Vi har besøgt stranden, Emirates palace, Grand mosk , tæppe handel med ægte tæpper, ørkenkameler og meget meget mere, vi har næsten ikke kunnet mærke at vores guide/guider, har oplevet tingene henved 20 gange før, fantastisk.

Vi har oplevet, sanset og trætheden over alle de mange indtryk har overmandet os ind i mellem, og vi har så gabt lidt meget men overstået kriserne. Desuden har vi haft et yderst dejligt "herberg" i Jytte og Preben´s lejlighed med flotte udkig..

 

Vi takker for en skøn ferie og vil fremover glæde os ved minderne.

Kærlige hilsner

Carsten og Mette

 

Det er lørdag, klokken er 16:30 og der er 27 grader. Jeg sidder nede ved poolen, solen er gået ned bag de høje bygninger og det er dejligt skyggefuldt, glade børn og voksne svømmer, og personalet har travlt med at holde alting rent og pænt. Det er dejligt som haven og poolen bliver brugt, særligt i weekenderne. Preben satte Mette og Carsten på bussen til Dubai kl. 23:00 i går. De er så de første gæster han ikke har kørt til Dubai. De fandt en bus der passede nogenlunde til deres flyafgang.

Vi har haft en dejlig uge med Mette og Carsten. Mette mødte jeg på et kursus for 4-5 år siden, og det viste sig at vores mænd have arbejdet sammen på Silcon i deres unge dage, så det er jo længe siden! Ugen har budt på mange skønne timer og nye udfordringer. Nu ved vi f.eks hvor mange trappetrin der er fra 3. til 19. etage hvor vi bor. For første gang, frivilligt har jeg taget trapperne op og ned mere en en gang om dagen, og der er 346 trappetrin. Så det giver høj puls og sved på panden, særligt hvis man skal følge med Mette, hun er hurtig.

Mette og Carsten lavede mad en aften, og inviterede os ned i haven på tærte. Det var hyggeligt, som den skønneste sommeraften derhjemme.

Mette og Carsten blev præsenteret for vores sang ved aftenmåltidet: "Alle gode gaver." Det udviklede sig til at vi sang en morgensalme et par af morgenerne også. Men først efter at halsen var klaret med en mundfuld En-enkelt. Så sang vi ellers helt flot, hvis vi selv skal sige det.

En lille dans er det også blevet til, lige inden vi skulle ud af døren og fordi vi lyttede til Rasmus Seebach: "Ingen kan love dig i morgen." Preben var desværre på arbejde, men vi andre lod os rive med af en god melodi og faktisk er teksten helt fin af en popsang at være.

Preben købte sig et afgansk tæppe i går. Mette og Carsten ville gerne se tæppemarkedet. Jeg havde ingen anelse om at han ville handle. Han havde en "fest", der blev klappet på skuldre, fortalt historier og grinet. Tæppehandleren startede selvfølgelig med at sige: "Speciel price for you my friend." = Særlig pris til dig min ven. Og så kørte forhandlingen nok en halv time. Tæppehandlere startede med 4.500 dhs og Preben fik det for 1.500 dhs = 2.800 kr. Om vi er blevet snydt aner vi ingenting om. Men nu har vi i hverfald et fint tæppe med en sjov historie.

Mette og Carsten var lige ved at købe et også, men da der ikke var plads (vægt nok) i kufferten og de var i tvivl om målet, valgte de at lade være. Tæppehandlens ven havde ellers lagt det sammen og puttet det ud i vores bil. Det er bare en anderledes og mere pågående måde at handle på end vi kender det hjemmefra.

I dag har vi bare slappet af. Preben er begyndt at kigge lidt på huse i Kolding. I denne uge er det blevet afgjort at vi flytter hjem omkring 1. juli. På grund af den lave oliepris er der krise i oliebrancen, og særligt her i Mellemøsten. Heldigvis vender Preben hjem til sit kontor i Esbjerg. Det er meget værre for hans indiske kollegaer. For det er jo ikke kun i Rambøll der bliver fyret folk.

Vi ville gerne have blevet her til kontraktens udløb d. 1. oktober, men vælger nu st se fordelene. Dels er det dejligt at komme hjem til den danske sommer og dels er det ekstremt varmt hernede i august og september, og vi havde i forvejen planlagt sommerferie i Danmark i juli.

Preben har hele tiden kaldt vores Abu Dhabi eventyr en parentes. Spændende hvad der kommer efter parentesen.

Vi har bare haft det SÅ GODT på alle måder. Særligt er vi taknemmelige for alle de besøg vi har haft. Og nu regner vi ikke med flere besøg.

På onsdag tager jeg et smut hjem til Danmark i en uge. Jeg skal hjem til Amalies konfirmation søndag d. 1. maj.

 

Slut for nu. Med ønske om en hyggelig søndag og en god uge.

 

Jytte

2016-04-23