2016 Uge 8

Jakobsen i Abu Dhabi

 

Med lille Nora på gulvet ved siden af mig, sætter jeg mig og skriver ugebrevet. Preben og Morten er på fiskemarkedet. Morten har planlagt maden i eftermiddag mens Preben har fået sig en god middagssøvn på sofaen. Henriette og jeg har nydt solen og Nora har tages sig en god lang middagssøvn, efter hendes daglige tur i poolen. Overskriften for denne uge er i alt sin enkelthed NORA.

 

Jeg ved ikke hvor mange gange jeg siger til hende: ”Du er så sød.” – ”Du er så dejlig.” Og så kan jeg slet ikke lade være med at tage billeder. Hun smiler til verden og verden smiler til hende. Når hun er med i klapvognen er det tydeligt at folk stopper op, sådan en sød lille hvid pige er ikke til at stå for, ligesom vi har det med inder og araberbørn (deres brune øjne, mørke hud og sorte hår).

Når Nora bliver puttet om aftenen kan jeg næsten ikke vente til næste morgen. Det er så skønt at vågne op til hendes lyde, og dejligt når Henriette eller Morten kommer ind med hende. Så kan vi få os en lille morgensnak om alt muligt. Hun stråler, smiler, pludre og spræller med arme og ben.

 

Nu er første uge allerede gået, men heldigvis bliver de her i lang tid endnu. I ugens løb har vi bare hygget herhjemme. Nora nyder at have bare arme og ben, og en gang om dagen kommer hun i poolen. Hun er vild med vand og Morten dykker hende helt under. De går til baby-svømning derhjemme, så hun er helt fortrolig med at komme i og under vandet. Det er så sjovt at se. Hun råber op med høj stemme, og er begejstret når hun ser vandet, og så går arme og ben på hende. Hun ser så sød ud når hun ”svømmer”.

Ind imellem leg med Nora og snak med ”pigerne”, får Morten læst og skrevet på sit speciale. Han er seriøs og er god til at sætte sig og arbejde midt i det hele. Han skal afleverer specialet til august, og så er han færdig. Han glæder sig til at komme videre, og håber på et job på et gymnasium. Henriette har barsel og nyder at være mor på ”fuld tid”. Både Henriette og Morten er så rolige, kærlige, nærværende og søde sammen med hinanden og Nora. Det er en stor glæde at få lov til at være så tæt på dem alle tre. Herligt at være farmor og sove ved siden af en farfar. Jeg har sådan glædet mig til week-enden hvor Preben har haft tid til at nyde Nora, han smiler og kan heller ikke stå for sit lille barnebarn.

 

I går var vi i Zoo have, hvilket var en super fin oplevelse, ikke at Nora ved hvilke dyr hun så, eller vil kunne huske det. Men øjeblikket var sjovt for hende og for os. Vi så blandt andet en hvid tiger og almindelige tigere som vi kender fra TV. Anlægget er lavet sådan at man ser dyrene gennem glas men meget tæt på. Så Nora har siddet helt tæt på en hunløve, set en sovende bjørn, små krokodiller og rørt ved en ged, en kamel og snakket med en papegøje. Hun har også rørt ved en slange og der er taget et billede hvor hun sidder hos Morten, mens han har slangen over skuldrene.

 

I dag har vi været en lille tur i Heritage Village. Preben købte en T-shirt til Nora hvor der står Abu Dhabi på. Og Nora, Henriette og Morten fik hilst på min yndlingskamel. Den kamel som alle vores gæster har set, redet på eller klappet.

Nu er mændene kommet hjem, Nora skal til at have mos og jeg tror jeg slutter min lidt ensformige beretning for denne uge.

Citat. ” Livet har mange begyndelser. En af dem er den dag man bliver farmor.”

 

Jytte

2016-02-27