2016 Uge 2

Jakobsen i Abu Dhabi

 

Hmm… så blev det tid til at skrive lidt igen. Jeg kunne skrive: ”Vi har det godt!” For det er i alt sin enkelhed sådan vi føler det. Denne uge har også gået sin stille gang, hvor Preben starter dagen med et 6 minutters bad og kører afsted på sit job og sidder på sin stol kl. 7.00. Da hans arbejde jo er noget kompliceret for en pædagog-hjerne er det desværre ikke så meget jeg kan fortælle om det. Men han udtrykker stadig begejstring over at være på kontoret her, trods det mest er danske projekter han arbejder på. Han bliver trukket ind i manegen når de har brug for en gråhåret, men det har jeg vidst skrevet før. Han har et slips hængende på kontoret og tager med ud til møder og ser ”vigtig” ud når der er brug for det. I sin fritid får han læst mange bøger, lige nu er han startet på Hanne Vibeke Holst. ”Knud den store.”

Jeg er heldigvis startet på zumba igen og nyder at komme afsted. Dansen giver mig virkelig glad og god energi, og det er hyggeligt at mødes med andre. I morgen er sidste gang med Raquel, men heldigvis har jeg fudnet et andet sted, hvor der også er en super dygtig instruktør. Og så ligger det i gåafstand, hvilket også tæller.

Jeg/vi har været en del sammen med Raquel i denne uge, hun rejser fra Abu Dhabi på fredag d. 22.1, og så fortsætter hun sit liv i Australien, hvor hun uddanner sig til tandklinik-assistent. Hun håber at hun kan blive i Australien for altid, og så sej og lyst-tænkende som hun er, så må det lykkes. Nu starter hun først på sin uddannelse. Vi har aftalt at vi kommer til Australien til december 2017 og siger tillykke når hun er færdiguddannet.

I går nød vi en dag i Dubai sammen med hende.

Der var nogle steder hun gerne ville se inden hun forlod UAE. Så vi besøgte Dubai Miracle Garden, Butterfly Garden og Global Village. Alle stederne er Preben blevet anbefalet af kollegaer. Så det var fint at få stederne prøvet af. Men det er umuligt at nå alt det i Dubai når vi tager afsted med vores gæster, da der jo også er meget andet der skal ses.

Dubai Miracle Garden, er en have der nok minder om Jesper Hus Blomsterpark. Der var ufatteligt mange blomster, sat op i det ene fine kunstværk efter det andet. Raquel ville så gerne have taget en masse billeder både af blomsterne og os. Dette var en prøve for Preben, fotografering er ikke hans spidskompetence. Det gik, og Rapuel var glad.

Dubai Butterfly Garden, er store væksthuse med alverdens sommerfugle. Jeg blev fuldstædigt fascineret af synet. Jeg har aldrig set noget lignende og været så tæt på så mange sommerfugle før. Vi kunne række ud og enkelte sommerfugle landede af sig selv på vores hånd. Eller vi kunne tage dem i vores hånd fra det blad de sad på. De er så fine, flyver så elegant og det kildre når de kravler på ens hånd, en helt blød fornemmelse. Et fantastisk skaberværk, smukke mønstre og farver. Alle var særlige og smukke men en skilte sig ud bland de tusinder af sommerfugle vi så. Den var brun når den foldede sig sammen men blå når den foldede vingerne ud og fløj. Den art kendte Raquel fra Venezuela. Vi så ingen der lignede dem vi kender hjemmefra Danmark. Det sted må vi helt sikkert tilbage til igen. Jeg kunne sidde og bare kigge i timer.

Jeg blev mindet om hvor fantastisk et billede en sommerfugl er på vores liv. At når noget ser ud af ingenting, kan det forvandles til noget smukt. På en væg hang disse visdomord;

 

”Sommerfugle kan ikke se deres egne vinger.

De kan ikke se hvor helt igennem smukke de er

men alle andre kan.

Mennesker er lige sådan. ”

 

”At leve er ikke nok”:

sagde sommerfuglen.

”Man behøver solskin

og frihed og en lille blomst.”

 

Må I alle få en solskinsuge, med frihed og blomster. Ved godt det er vinter derhjemme, men tror på at solskin, frihed og blomster også er der om vinteren, hvis vi kigger efter det.

 

 

Jytte

2016-01-16