2014 Uge 50

Jakobsen i Abu Dhabi

 

Uge 50

Så er der nyt fra Abu Dhabi igen. Denne uge har budt på ”ud af komfortzonen” for mig. Tirsdag var jeg med Preben i hans danske businessklub og torsdag til julefest med han arbejde. Det var to gode aftener.

I businessklubben var der ca. 15 mennesker mødt frem, kun tre kvinder (med mig), én af kvinderne var ved at starte et firma op med sin mand, og den anden var coatch for forskellige firmaer. De var rigtig søde og imødekommende. Der var stor åbenhed og interesse fra mændene også. Vi skal mødes med det danske ægtepar, dem der er ved at starte firma op, efter nytår. Det er dem der har taget initiativ til businessklubben, og de har boet i Abu Dhabi i 8 år. De bor her i Marina Square, et par blokke væk. Så det kunne være hyggeligt hvis vi kunne få lidt med dem at gøre.

Aftenen blev afholdt på Abu Dhabi Golf Club, et meget fint sted. Der blev serveret buffet og siden var der foredrag med den danske generalkonsul fra Dubai. Vi blev inviteret til at komme forbi Ambassaden i Dubai. Han fortalte om sit job. Faktisk rigtig spændende. Aftenen sluttede af med kaffe og en juleleg. En hyggelig og uformel aften. Men selvfølgelig noget helt andet en når jeg mødes med mine pædagogkollegaer!! Det er godt nok at få udvidet sin horisont lidt.

Julefesten i torsdags var noget anderledes end derhjemme. Dels fordi den foregik på et mega flot hotel, Le Royal Meridine og dels at det var et udendørsarrangement ved poolen. Ham der er sponsor for Rambøll, en rigtig araber, var også mødt op. Vi hilste på ham og fik en lille snak. Han talte dog i mobiltlf. og røg smøger en stor del af tiden. Der var pyntet op som til et sommerbryllup! De havde dog helt fat i hvad vestens jul er, nemlig ”plastic juletræ med meget grimt pynt på”, gaver og nissehuer! Det kommer jeg tilbage til. Der var ca. 45 deltagere, og de fleste var indere. Meget søde, smilende og sjove mennesker, og hvor har kvinderne noget fantastisk farvestrålende tøj på.

Maden var rigtig god, en stor buffet med thansgiving kalkun. Efter maden var der forskellige lege og konkurrencer om juletræet, Preben og jeg vandt desværre ingen gave da vi kun blev nr. 2 i en dansekonkurrence. Øv…. Efter legene blev der skruet op for arabisk dansemusik, og så tog vi altså hjem, det er noget anstrenge musik (højt og larmende), og totalt umuligt at danse til. Nej så er det bedre at slutte dagen kl. 23.00 med et glas hvidvin på altanen.

Ellers, som jeg har skrevet til nogle af Jer, har vi fundet en bro med et fortov, så vi kan komme over til byen fra vores ø. Det giver mulighed for en lidt længere gåtur, på ca. en halv time kan vi gå til Abu Dhabi Mall, som er et stor indkøbscenter med en masse butikker.

I denne weekend har vi ikke været på eventyr. Vi havde nogle ting herhjemme som skulle ordnes. Det har været dejligt bare at være her, Preben har fået sat lamper og billeder op, og jeg er startet på at lægge gardiner op. Jeg skal sy dem i hånd i morgen, dels har jeg ingen symaskine og dels har jeg masser af tid. 

Jeg er stadig meget glad for at være i Abu Dhabi. Det er fantastisk at have så meget tid sammen med Preben, og det er fantastisk at det er solskin og dejligt varmt hver dag. Jeg nyder stadig det langsomme tempo og ved at jeg er totalt privilegeret, at kunne bruge to år af mit ellers aktive arbejdsliv, på at være her.

Men jeg nyder også at kunne følge med derhjemme, og det er så dejligt at Skype, snakke i telefon, maile, smse, Whats App og Snapchatte med Jer alle sammen.