2015 Uge 25

Jakobsen i Abu Dhabi

 

De sidste to mandage har jeg været i kirken for at høre om "kristendoms forhold til islam".

Vores præst Andy og en Imam har begge holdt oplæg og det har været muligt at stille spørgsmål. Sidste gang er på mandag, men det går jeg så glip af.

 

Koranen er jo muslimernes hellige bog, men på en helt anden måde end bibelen. Den er inddelt i 114 sura hvor den længste er først, den næstlængste nr to osv. De sidste er ganske korte. Teksten samlede længde er ca. 80% af Ny Testamente.

Muslimerne mener profeten Muhamed ordret har modtaget koranen fra Allah og når teksten læses op er Allah direkte tilstede. Man kan derfor ikke oversætte koranen for så er det ikke længere Allah der taler.

 

Mange muslimer som ikke taler arabisk forsøger derfor at lære koranen udenad. Det er ligegyldigt om de forstår hvad de siger, og da teksten er meget rytmisk opbygget er der mange der kan recitere hele koranen.

Suraerne er ikke inddelt efter emner med kan omhandle alt muligt inden for få linjer, og det har aldrig været meningen at en person skal læse stille for sig selv. Koranen er beregnet til at blive læst højt i forsamlingen.

Da nogle dele af koranen modsiges direkte af andre, kan den tolkes på mange måder som vi jo ved.

Og idag startede Ramadanen så.

Det er ikke på en fast dato men kan svinge et par dage efter hvornår de lærte afgør at nu er det fuldmåne.

Muslimer må ikke spise, drikke eller ryge fra solopgang til solnedgang, og vi andre skal derfor også afstå fra at gøre det offentling. I Rambølls spisestue er gadiner rullet for, og vi skal gå derud for at spise madpakken, drikke kaffe, vand eller spise et æble.

 

Muslimerne står op kl 03 for at spise før solopgang, og sover så lidt igen før de tager på arbejde.

I ramadanen er arbejdsugen på 36 timer istedet for 45 så det hele går lidt langsomt. Desuden er de sultne og tørstige, og der sker langt flere uheld i trafikken end normalt.

Hen mod solnedgang kører de ud for at samles i familierne så frarådes det at køre ud i trafikken mellem 18 og 19 da også taxa chaufførerne har kørt hele dagen uden vådt eller tørt.

 

Og nu har jeg så pakket tasken og er klar til at køre til lufthavnen og flyve til Danmark.

Det glæder jeg mig meget til :)

 

Preben

2015-06-18