2015 Uge 23

Jakobsen i Abu Dhabi

 

Så er der stemt til folketingsvalget.

 

Når man rejser ud kan man søge om at blive optaget på valglisten i 2 år i den kommune man fraflytter, og så kan man brevstemme på en ambasade.

I Abu Dhabi er ambasaden dog rent politisk, så vi skal køre til generalkonsulatet i Dubai for at stemme. Og siden de kun har åbent 9-13 på hverdage arbejdede jeg lidt både fredag og lørdag i sidste weekend så jeg kunne smutte nogle timer søndag.

Generalkonsulatet ligger i et stort hus i et villakvater, og der er forbavsende meget sikkerhed med vagter, metaldetektore og døre med skudsikkert glas. Men ellers var de veldig flinke og det gik glat.

 

Og så er jeg begyndt at skyde lerduer, og det er egentlig Erik Andersens skyld.

Erik er jo ca. hver anden uge enten i Pragh eller Budapest, og så har han et par aftner hvor vi har tid til at skype sammen. Erik er bare god til alt det han sætter sig i hovedet at han vil, så han er begyndt at skyde olympisk skeet som er en af de sværeste discipliner!

Men jeg har alligevel flere års erfarring med jagt end Erik, så jeg har taget udfordringen op selvom jeg aldrig før har skudt skeet. Første gang ramte jeg da også kun halvdelen af det Erik skyder, men jeg skal nok få det lært!

 

Lerdueskydning foregår på en et sportsanlæg uden for byen hvor de har alle mulige former for sport. Der er tennis, fodbold, håndbold, vandski, gocart, bueskydning, riffel og pistolskydning og meget mere.

Skydelkubbens klubhus er kæmpe stort med marmor og lædermøbler, og igen med metaldetektore i dørerne. Man bliver kørt ud til banerne i en elektrisk golfvogn, så man ikke behøver at gå.

Lige nu foregår skydningen efter solnedgang da det ellers ikke er til at holde varmen ud, og banen er top moderne og med fuld belysning så alt er OK.

 

Det er temmelig anderledes end en dansk skydeklub hvor der stå et træskur på en græsmark og de fleste sidder på en bænk med røde pølser og en håndbajer længe efter de er færdige med at skyde.

Her er meget fint og sterilt men der er næsten ikke nogen mennesker, så jeg foretrækker den danske model.

Men jeg hænger på så jeg ikke bliver helt til grin når jeg skal konkurere med Erik næste gang!

 

Onsdag aften var jeg ude at spise sammen med 7 Rambøll kolleger på Shereton Hotel som er et af de ældste i Abu Dhabi.

Vi fik fiske buffet med østers, muslinger, sushi, blæksprutte og alle mulige slags fisk. Super lækkert!

 

Alle var fra el og instrument afdelingen, og anledningen var at afdelingslederen Palani stopper fordi han bliver overført til Rambølls Chenai kontor. Hans kone og 10 årige datter har boet i Chennai i de 3 år han har været i Doha og har haft ansvaret for Qatar og Abu Dhabi, så han fortjener at komme hjem.

Generalkonsulatet i Dubai

Al Forsan sport city

Afløseren er Michael som er fra Sydafrika og har været i Rambøll i 3år. Han var også med i Abu Dhabi hvor han og Palani var rundt og besøge kunder.

Der var første gang jeg mødte ham, da han også sidder i Doha til hverdag. Vi gennemgik de specielle ting der er ved en udstationering, og de aftaler jeg havde med Palani. Det gik helt fint, men det er jo altid spændende at få ny chef.

 

Og ellers går vi og venter på besked fra Århus. Henriette har termin idag, men som førstegangs fødende kan det jo nemt gå lidt over tid.

 

Preben

2105-06-06

Shereton og fiske buffet

Dadler på parkernes palmer