2016 Uge 11

Jakobsen i Abu Dhabi

 

Vi er kommet lidt bagefter med ugebrevet, hvilket har den simple grund at der skal soves engang imellem.

Vi har haft en skøn uge med Birthe og Grete, en uge der pludselig bare er forbi og de er allerede hjemme igen.

Birthe har genset steder som hun så sidste år og også set enkelte nye, Grete har set og oplevet det hele for første gang. Vi har fået snakket om alting og ingenting, og Jens har på en måde også været her lidt i nogle af samtalerne. ”Det ville Jens ha´ sagt! Det ville Jens ha´ gjort! ” Sådan” lever” han stadig hos os, og det er dejligt, men også vemodigt ind imellem.

 

I fredags kørte vi afsted tidligt om morgenen for at se kamel-race, noget Preben og jeg har snakket om mange gange kunne være spændende at se. Grete og Birthe var med på ideen, og det blev en sjov oplevelse. Vi vidste jo ikke hvad det var, vi kunne ikke finde noget om det på google da hjemmesiderne ikke var opdaterede, så vi tog chancen og kørte afsted. Vi kom til en vædeløbsbane hvor lokale arabere var samlet med alle deres racer-kameler. Kamelerne var udsmykkede med mønstrede tæpper over puklerne, og havde hæklede mundkurve på mens de stod og ventede på at løbet skulle starte. Det viste sig at det kun var træning og ikke et løb vi var kommet til, men der var vældig meget aktivitet. Og vi var flittige med vores kameraer. Kamelflokke blev sat i gang af et par mænd der sad på ryggen af hver deres kamel, og da flokken på ca. 6 – 8 kameler var kommet godt i gang vendte mændene om og flokken fortsatte af sig selv, eller det vil sige at de havde fastspændt en lilleboks med en højtaler og pisk bagved puklen. Ejeren af kamelerne kørte så i bil ved siden af banen og fulgte sin flok afsted. Kamelerne løb 8 kilometer og løb 40 km/t, så det er godt det er tidligt morgen dette foregår og kun i ”vinterhalvåret” , ellers var det da dyreplageri. Man kan ikke spille på kamelerne, så det er ikke for pengenes skyld man laver disse løb, men for at holde gang i traditionerne. Men ifølge en mand Preben snakkede med er der selvfølgelig penge i de hurtigste kameler, da de bliver solgt og brugt til avl.

 

I onsdags kørte vi på tur i ørkenen, hvilket var én af de ting Birthe ønskede sig at vi gjorde. Vi er ikke svære at overtale til denne tur, da det er en af vores yndlingsture. Dog var vores lokale brænde-sælger ikke på sin plads, så vi måtte selv rundt i ørkensandet og finde pinde. Lige da vi standsede bilen inden solnedgang, kom en flok kameler gående, det må være som høns og køer, der finder hjem inden det bliver mørk. For os nordboer er det bare et flot syn, at se kameler komme gående lige så stille efter hinanden. Der blev taget billeder og samlet pinde, dog blev bålet ikke så stort og kraftigt, men alligevel stort nok til at det kunne brænde til vi havde spist vores medbragte mad. Efterfølgende sad og lå vi og kiggede på stjerner. Månen skinnede lige over os, så det var ikke den der oplevelse at millioner af stjerner, men dog fantastisk at være dér i stilheden, kun afbrudt af enkelte biler der lavede støj og lyste op, når de kørte forbi på ørkenvejen 500 meter fra os. Vi var kravlet op over en bakketop og ned i en dal, og det viste sig at være samme sted som sidste gang da vi fandt rester fra vores gamle bål.

Solen er også blevet nydt, både ved poolen og ved stranden, og ellers har vi været rundt ved de sædvanlige attraktioner i Abu Dhabi. Ugen sluttede med Dubai dagen i går, hvor vi for anden gang sejlede på Dubai Creek i de små både der sejler folk for 1 dhs per person. Vi nød vores frokost under palmeflettet, ville egentlig gerne have smagt kamel-kød, men det blev ikke servereret der. Derefter gik vi i Souken hvor Preben igen brugte hans evner til at få prisen presset,

 

Nu må jeg slutte, for jeg har nye gæster hvilket i denne uge er Rikke, Rebecka og Michaela. Dem tog vi med hjem fra Dubai lørdag nat. En herlig nye uge ligger foran med spændende oplevelser. Dejligt de er her.

 

Jytte

2016-03-21