2015 Uge 52

Jakobsen i Abu Dhabi

 

Så er vi hjemme i Abu Dhabi igen efter en fantastisk juleferie hjemme i Danmark. En kæmpe kontrast hvad vejret angår, for hold dog op hvor var det koldt da vi trak med vores kufferter fra hotellet til ankomsthallen i går morges. Ikke at det er meget varmt her, med døren står åben, solen skinner og der blæser en mild vind.

Det var godt at være hjemme. Jeg blev helt rørt da jeg så Nora igen, for selv om vi får billeder og videoer er det jo noget helt andet at sidde med hende. Hun er SÅ SØD. Henriette og Morten overraskede os med at komme til Hedensted, hvor vi var den første dag. Rikke var også med og Karsten kom da han havde fri fra arbejde. Det var nok den aller bedste dag, da det var den første dag og der var lang tid til vi skulle sige farvel igen.

Men alle dage var ”de bedste”, vi har nydt hvert et besøg hos familie og venner. Vi har overnattet mange steder. På sofaer, luftmadras og i senge. Vi lånte dyner, sengetøj og håndklæder af Gudrun og Regner og så var vi ellers på farten i 10 dage. Det var kun da vi var på Langeland at vi overnattede 2 nætter i træk samme sted. Vi lejede en lejlighed på Skudehavnen i Rudkøbing med udsigt til Langelandsbroen, det var helt vidunderligt at vågne op med den udsigt trods regn, blæst og kulde. Tænker det må være et fantastisk sted om sommeren.

Vi må igen udtrykke stor taknemmelighed over al den kærlighed og gæstfrihed vi mødte hos alle. Det er så dejligt at mærke gensynsglæde, nærvær og så al den gode mad der er blevet serveret.

Tak for dejlige dage i Hedensted, Løsning, Kolding, Kædeby Has, Tullebølle, Rudkøbing, Grejs, Varde, Århus og Hinnerup.

 

Filosoffen John Engelbrecht siger:

”Det mest påtrængende tema i vor tid er – tid. I denne forjagede tid har vi ikke for lidt tid, men for meget tid, vi ikke bruger rigtigt. Tiden er af lave, og tempoet så opskruet, at de fleste menneskers tidsforbrug ikke slår til. Tid er det kostbareste af alt, som ikke kan købes for penge. Tiden er vores skæbne. Vi lever i en tid, hvor dét , der gælder, er dét, som kan tælles. Jeg er tilhænger af dét, der kan fortælles. Fordi fortælling er en fortolkning af livserfaring.”

 

Selvfølgelig er det ”nemt” for mig at sige at jeg vil prioriterer at bruge tiden rigtigt, altså ikke have for travlt, men have tid til refleksion og stilhed. Preben tjener pengene og jeg kan ”bare gå hjemme” og være ”house wife”, som der står i mit visa. Men det er jo ikke titler der tæller, det er hvordan vi har det. Særligt at vi er raske og har tid til at høre hinandens fortællinger.

Sådan en dejlig juleferie understreger hvor godt det er at hører til, at være sammen og at have tid til at fortælle hinanden om stort og småt. Vi kunne sagtens have brugt meget mere tid derhjemme, men så skulle vi vidst have en pause i besøgende. Den pause tager vi nu og de første gæster dukker op i Abu Dhabi i uge 4.

 

Ønsker Jer alle et fantastisk 2016. Hvor vi hver især bruger tiden rigtigt på os selv og hinanden.

 

Jytte

2016-01-04