2015 Uge 32

Jakobsen i Abu Dhabi

 

Nu er olieprisen under 50$/tønde igen så det er ikke så godt for branchen! Som før nævnt var den 115$ i juni 2014 så der er mange projekter der lider under det.

Dog er det godt at vi her i UAE hvor produktionsprisen er under 20$ i modsætning til Nordsøen hvor det mange steder koster over 40$. Vi må glæde os over at næsten alle andre områder har gavn af lav olie og dermed energipris.

 

Men Abu Dhabi er jo et samfud hvis eneste indtægt er oliepengene. Der er ikke indkomstskat, ingen moms, ingen vægtafgift på bilerne, ingen TV licens, ingenting!

Emiratierne (de indfødte) får endda gratis strøm og vand, og når et ungt par gifter sig får de f.eks hver 4 lejligheder af den slags vi bor i så de har en fast indtæg fra udlejning af dem.

 

Så uden beskatning af de 80% udlændinge der er her, og med meget gunstige forhold for emiratierne er der brug for mange penge til at drive landet.

De sidste 40 år har benzinprisen været holdt nede med tilskud, men det er fjernet her fra 1/8 hvor prisen skal til at følge verdensmarkedet. Det betyder en liter benzin er steget fra ca 3kr til 4kr som jo er en stor procentforøgelse, men det går nu nok

Erick fra kirken arbejder på hospitalsprojekter og han fortæller at det hele går i et noget lavere tempo, men projekterne bliver gennemført.

 

Når muslimerne vender sig mod Mekka for at bede er det egentlig templet "Kaabaen" de vender sig mod

Det er en meget gammel kvadratisk sort bygning, og i denne uge har der været udstillet et tæppe i Marina Mall som kommer fra Kaabaen. Mange står foran tæppet og får taget billeder så det er tydelig vis en attraktion.

 

Og ellers har det været en stille uge og weekend. Jytte har bagt kager jeg skal have med på arbejde imorgen

Min chef Jesper har flere gange sagt jeg bør give kage når jeg nu er blevet farfar så det gør jeg så. Samtidig får jeg mulighed for at prale med vores vidunderlige barnebarn

.

 

Og ellers glæder vi os til at komme til DK 19. august.

 

Preben

2015-08-08