2015 Uge 26

Jakobsen i Abu Dhabi

 

Så er det mig (Jytte) der skriver ugebrevet. Lidt forsinket, men her kommer det. Vi kom til Abu Dhabi søndag morgen. Preben sov en time og tog derefter på arbejde. Jeg sov lidt flere timer!! Faktisk er det som sidst jeg kom hertil. Jeg er træt, trist og energiforladt. Jeg ved heldigvis at det går over igen. Det er prisen for at være rejst på eventyr.

Jeg har nydt at være hjemme i Danmark, hvert eneste besøg, hver dag, hver uge, hver måned. Det blev til 12 uger med masser af aktivitet. TAK til alle, familie og venner for Jeres enorme gæstfrihed.

Samtidig har turen hjem til DK jo også været forbundet med store følelser. Mors død og begravelse sætter spor, og da jeg trådte ind i vores lejlighed her i Abu Dhabi blev jeg bare så ked af det, fordi det var her jeg blev ringet op om hendes død. Og jeg kom til at tænke på at jeg ikke skal ringe til hende om tirsdagen mere.

Men heldigvis kan jeg ringe til så mange andre, og bære mor med i mine tanker og mit hjerte. Mors død kom pludseligt og det gik så stærkt, men fremfor et langt sygdomsforløb og evt. plejehjem slap mor nænsomt herfra.

Og så to måneder efter mors død blev lille Nora født. Vores lille smukke og fantastiske barnebarn. Vi er så glade og stolte over at være blevet bedsteforældre. Tænk at flyve tilbage til Abu Dhabi med en farfar! Det har været fantastisk at få lov at være så tæt på denne store begivenhed. Jeg fik mulighed for at køre Henriette og Morten til Skejby Sygehus da fødslen var godt i gang. Henriette var bare så smuk og sej. Og det er hun stadig, og Morten er sød og omsorgsfuld og siger: "Jeg elsker mine piger."

Preben har så været hjemme i Danmark i uge 26, hvor han også mærkede suset af en lille ny baby. Nora som bare er så sød og blød, kær både når hun sover, ammer og er vågen. Henriette og Morten har bare været så søde og rummelige og givet os plads til at være helt tæt på.

Både den fredag da Preben kom og den fredag inden vi rejse hjem var vi sammen alle vores børn. Rikke og Karsten kom også og var med, og vi lavede god mad og spiste sammen. Så måtte livet gerne stå stille.

Men vi nåede også andet. En tur til Langeland, hvor vi var sammen med mine søskende. Vi har også været sammen med Prebens søskende.

Sankt Hans aften valgte vi at holde i Kolding, dels fordi det foregik i vores gamle hus og dels for at se nogle at vores venner. Det var et glad gensyn både med venner og huset, dejligt at se at livet fortsætter med bål i haven, legehus, gyngestativ, cykler, kaniner og børn. Familien som købte huset udtrykker glæde over det, og har store planer for forbedringer. Det var hyggeligt at være der, skønt at sidde på "vores" runde terrasse under de store træer.

Godt at tænke på at det kapitel er godt levet og afsluttet, og godt at vide at vi bære det med os.

Vi har selvfølgelig også været sammen med Prebens forældre. Det blev til besog hos Lene og Michael, en aften hvor vi var hos Kirsten og Søren, og til en dag som startede hos oldebarnet i Århus, og derfra kørte vi sammen til Birthe og Knuds sommerhus ved Ebeltoft. Med god mad og tid til latter, gåtur, middagssøvn og kaffe på terrassen.

 

Jeg har haft base hos Gudrun og Regner og har nydt at "slå mig ned" der. Der har jeg vasket tøj og drukket rødvin (et glas med Gudrun inden sengetid), ikke dårligt!

Mens jeg har været hjemme har jeg brugt 60 timer på mit legestueprojekt. Hold nr. 4 er nu afsluttet og projektet skal evalueres og der skal skrives rapport. Jeg glæder mig til at fordybe mig, og få skrevet om projektet den næste måneds tid. Jeg skal dog kun skrive dele til rapporten, det er en udefra der skal evaluere og skrive. Rapporten skal sendes til Kolding Kommune , som har været vores samarbejdspartner, og til 10 andre kommuner. I håb om at nogen kan se legestuearbejdet som et forbyggende redskab inden for anbringelsesområdet.

Jeg tror det var nok for nu. Har hørt det bliver et dejligt sommervejr hjemme i Danmark. Håber I alle får tid og mulighed for at nyde det.

 

Jytte

2015-06-29