2016 Uge 17

Jakobsen i Abu Dhabi

 

Nå - Jytte er i DK i denne uge for at være med til Amalie Dam's konfirmation og for at se nogle folk, og så må jeg jo skrive ugebrevet selv om jeg er kommet helt ud af træning.

Jytte siger jeg bare kan lave et rigtig ingeniør brev og det gør jeg så.

 

Det er nu bestemt at vi stopper før tid, men det bliver til 22 mdr mod de oprindelige 2 år i kontrakten, så det giver ikke den store forskel.

Vi skal bare have solgt bilen, ryddet lejligheden osv før sommerferien istedet for til 1 oktober.

 

Lidt statestik:

Vi har kun haft besøg af 4 lokale i den tid vi har boet her (Raquel mange gange), men til gengæld har vi haft mange besøg fra DK:

 

Der har været 22 hold på besøg og med børnene 1½ uge i julen 2014 og Nora, Henriette og Morten 3 uger i februar/marts 2016 har vores gæsteværelse været i brug 24½ uge.

Værelset og stuen har været beboet af 56 gæster men da der er gengangere er det kun 46 forskellige der har boet hos os.

Desuden er der 6 danske gæster der har besøgt os men ikke har overnattet da værelset var optaget.

 

Rikke har været her 5 gange hvilket er rekord, og der er 6 gæster der har været her to gange. Henriette og Morten tæller med som to gange men har været her næsten lige så mange dage som Rikke.

Nora var faktisk med i julen 2014 men da var hun i Henriettes mave så hun er kun regnet som et besøg.

 

Jeg har kørt til Dubai 40 gange. De 21 gange har vi været på sightseeing i byen og ellers har det været for at hente og aflevere gæster i lufthavnen.

 

Før Jytte tog til DK var vi på tæppemarked igen, for Mette og Carsten ville gerne have det tæppe de havde set på i sidste uge. Efter at have forhandlet en hel time fik vi det ned på samme pris som vi sluttede på i sidste uge. Jeg tror det var det billigste vi kunne få det, og det var kun 50% mere end det min arabiske kollega sagde var den "rigtige pris".

 

Så vil jeg også lige fortælle lidt om vejnavnene her i byen:

Hvis jeg skal skal tage en taxa til arbejde skal jeg sige at jeg skal til Muroor road (Muroor vejen) - bagved Trans AD bygningen. Adresser angives nemlig som i nærheden af en kendt bygning.

Vejen hed Muroor road frem til November 2013 men på vejskiltet står der Sultan Bin Zayed the first street. Det navn kender taxa chauføren dog ikke og alle omtaler vejen som Muroor road.

Vejene har faktisk også et nummer (som taxa chaufførerne heller ikke kender) og da vi kom havde Muroor road nr 8. Det er også det nr der står på vores GPS.

I Juni 2015 blev alle vejnumrene ændret så Muroor road nu har nummer 20!

 

Men det er faktisk smart nok, for nu er det sådan at alle ulige numre går øst/vest startende med cornichen som nr 1.

Alle lige numre går nord/syd startende med nummer 2 på vest siden af øen.

Lidt ligesom Manhatten - New York.

 

Og de fortsætter med at få gode ideer. Fremover bliver det sådan at hvert hus får et nummer, hvilket de forklarer på skilte sat op ved vejkanten.

 

Så mangler vi bare at det bliver muligt at modtage post på sin adresse istedet for en postbox på posthuset!

 

Preben

2016-04-30