2016 Uge 4

Jakobsen i Abu Dhabi

 

Sidder i bilen på vej hjem fra Dubai. Vi har været på tur med Lene, Michael, Sofie og Julie. Julie synes det bedste var at se skøjtebanen i Daubai Mall, hvor der var en pige der kunne lave flotte pioetter. Og Sofie synes det var springvandet der var helt fantastisk. Vi har nået meget, samlet skaller ved Sejlet i blæst og gråvejr, og set de smukkeste sommerfugle i Butterfly Garden.

Vi snakkede med en mand der fortalte at sommerfuglen udvikles fra larve til puppe og til sidst sommerfugl på 2 måneder, hvorefter den kun lever i 3 uger. Sommerfuglene er fra Fillipinerne, Columbia og Costarika.

Vi kørte videre til Dubai Mall, hvor vi først fik sendt familien Skoven op i Bjur Kalifa. Da de kom ned igen gik vi rundt i mallen hvor vi så akvariet, verdens største slikbutik, dinosaurus-skelettet og vandfaldet. Vi var også i Wonderlan (en særudstilling) hvor vi gik igennem et skab og kom ind i et eventyrland, hvor lygtepæle stod på hovedet, en elefant stod i en glasbutik, og der var en stue hvor kopperne på bordet drejede rundt, bordet hævede og sænkede sig og lampen på væggen kunne vippe, og meget mere sjovt og underligt.

Så gik der tid med det, dag blev til aften og mørket sænkede sig så vi kunne få glæde af springvandet. Vi fik plads på en restaurant udenfor, og nåede at se springvandet 3 gange. Sofie fik en flot optagelse på sin I-Pad. Nu slutter vi Dubai-turen med en køretur ud på Palmen og så går det hjemad.

 

Det har været en dejlig uge, hvor vi har glædet os over at opleve alting i "børnehøjde". Poolen var det første der skulle afprøves, og den er flittigt blevet brugt hver eneste dag, mest at Lene og pigerne. Sofie slår koldbøtter under vandet, og kan tage tre i træk. Julie har lært at dykke, uden at få alt få meget vand i næse og mund. Vi har oplevet en masse, selvfølgelig er det de samme steder vi tager til. Dog er der altid nuancer, nye gæster, nye samtaler, nye horisonter. Og sådan også i denne uge. Tirsdag kom Preben lidt tidligere hjem fra arbejde og så kørte vi på ørkentur. Pigerne sprang og hoppede rundt i sandbankerne og eksperimenterede med sandet. Første stop var for at se solnedgangen, derefter kørte vi ca. 15 km. længere ud i ørkenen og fandt en stor sandbanke som vi kravlede op og ned ad, for at sætte os i læ og tænde bål. Brændet købte vi af en lokal vejsælger vi kom forbi. Vi havde smurt aftensmad og hyggede os omkring bålet mens vi spiste. Efterhånden som det blev helt mørkt kunne vi se den flotteste stjernehimmel. Vi prøvede at finde Karlsvognen, men det lykkedes ikke. Stjernebilledet er lidt forskelligt fra det vi kender. Det blev totalt mørkt da vi slukkede bålet, det var godt Michael lyste for os med sin mobiltelefon, så vi kunne finde tilbage til bilen. Denne tur gav Michael minder tilbage til Etiopien, hvor han selv er født og har boet med sine forældre.

I torsdags tog vi på Etiopisk restaurant, for ar spise en særlig ret som Michael er vild med, og som han husker fra sin barndom. Vi fik serveret en kæmpe pandekage med forskelligt kødfyld og grøntsager på, og så spiste vi alle sammen af samme pandekage og med fingrende. Sjovt! Julie og Sofie var ikke så vilde med det. Restauranten var bare en lille biks, betjent af en mild og sød etiopisk kvinde. Ikke noget særligt, og så alligevel... Julie fik sagt goddag på etiopisk til indehaveren, og en venlig etiopisk mand der sad og ventede på sin mad, gav hende et kys på kinden. Jeg blev helt rørt over den venlighed og glæde Julie blev mødt med.

Alle dage har været gode, og Julie siger: "Bare vi kunne bo her altid." Og Sofie har sagt mange gange at det er dejligt at være her.

Skønt med alle de mange oplevelser de rejser hjem med i rygsækken.

Det har været en fantastisk uge, skønt at være så tæt med vores dejlige familie. Hyggelige morgener med piger der kommer ind og siger godmorgen og kravler under min dyne, og som er med i butikken og hente morgenbrød. Og forældre der nyder et glas gin og tonic med Preben og mig, om aftenen når børnene er puttet.

Det er da en herlig måde at leve sit liv på. Altså Preben passer sit arbejde fra 7:00 morgen til 16:30 aften, men bare han får lov at sige godnat kl: 23:00 så holder han sig kørende og er frisk på lidt af hvert om aftenen.

Ønsker Jer alle en dejlig uge.

 

Jytte

2016-01-31