2015 Uge 29

Jakobsen i Abu Dhabi

 

I sidste uge skrev og skrev jeg om legestuen, hvilket var en stor glæde og tilfredsstillelse. Dels fik jeg igen øje på hvor godt projektet er og dels fik jeg udrette noget.

I denne uge har jeg så ikke nået så meget, og hvad så for jeg har da bare ”dimset rudt”, og det er da også noget.

Dimset = strikket, læst lidt forskelligt, smurt 5 madpakker, lavet mad, pudset vinduer, skrevet e-mails, snakket i telefon, passet min zumba, vasket gulve og kysset lidt med Preben. Sådan er mit liv, helt enkelt.

Vi snakkede om forleden hvor tit jeg hjemme på Seestvej, tog natten i brug for overhovedet at nå ovenstående. Det blev puttet ind imellem, og det gør det så ikke her.

Jeg kan endnu engang bare give udtryk for min store taknemmelighed over mit liv, både det med fart på som hjemme i Danmark, og som nu det mere rolige.

Det kan dog stadig give mig ”dårlig samvittighed” at jeg har det så godt, og så vide at sådan er det absolut ikke for andre. Jeg snakkede med en sød receptionist til zumba, hun har en lille datter på 4 år hjemme på Filippinerne, som hendes mor passer mens hun er her for at tjene penge. Mens vi andre tager hjem på ferie i uger og måneder, ja så er det ikke engang sikkert at hun når hjem til sin datter i januar. På et tispunkt talte jeg med en anden sød filippinsk kvinde, som ikke havde set sine børn på 8 og 10 år i 2 år.

Prebens arbejdsuge har ikke været så travl som forventet. Det kan mærkes at Rambøls samarbejdspartnere og kontorerne i Indien og Danmark også afvikler ferie.

 

Ramadanen er nu afsluttet og muslimer må igen spise og drikke i løbet af dagen, det giver liv i gaderne, selv på trafikken kan det mærkes at der er flere biler. Det giver så også en ekstra fridag til Preben, så han er hjemme i morgen.

I dag har vi leget turister sammen med Raquel (min zumba instruktør), hun er blevet en god ven af os begge nu. Vi startede i Grand mosk i 40 graders varme, så vandet drev os ned af ryggen. Guiden var en fin fyr og han sendte os afsted med, at bare vi gik smilende fra moskeen, og smilede ude i verden, så var hans mål nået for en god guidning. Egentlig et dejligt ønske.

”De fleste smil er startet med et andet smil.” (citat)

Derfra ind i bilen, hvor vi heldigvis hurtigt blev kølet ned af en effektiv A/C. Så kørte vil til en souk (et marked) vi havde læst om, men ikke været på før. Heldigvis var den indendørs, og ja selvfølgelig kom jeg til at købe et ophæng med nogle meget fine træfugle (made i Kenya). Hun var så sød hende der stod lige præcis i den bod. Nu hænger de i vores vindue i stuen og pynter.

Vi sluttede i Heritage Villige hvor vi spise vores sædvanlige arabiske buffet. Bare et hyggeligt sted at komme til igen og igen. Vi oplevede noget sjovt med helt almindelig ænder, der på grund af varmen lukker deres næbet op og ligger og bæsser som hunde gør det. Sjovt… men stakkels ænder.

Og nu er vi så hjemme igen. En hyggelig aften ligger foran og endnu en fridag i morgen. Dejligt. S M I L

 

Jytte

2015-07-18