2015 Uge 51

Jakobsen i Abu Dhabi

 

Så blev det søndag, Preben er taget på arbejde og jeg lytter til P4 med Hans Otto Bisgaard, som lige har sagt: ”Godmorgen Danmark” med sin rolige og varme stemme, klokken er 6:00 hjemme i Danmark.

Dejligt at blive mødt med et ”godmorgen”.

For et par dage siden hørte jeg et interview med Lars Lilholt, som sagde: ”Det bedste vi kan give hinanden er nærvær og opmærksomhed.”

Må vi alle sammen opleve nærvær med dem vi er sammen med her i julen, og i det nye år der snart starter.

”Glædelig jul og et nytår fyldt med nærvær og en masse ”godmorgner”.

I denne uge har Preben og jeg været ”alene hjemme”, ja sådan føles det næsten når vi ingen gæster har. Vi har passet hver vores, Preben sit arbejde og jeg mit zumba, mine bøger, lidt hækling , hygge med Raquel og andre fra zumba, telefonsamtaler, madpakker og madlavning. Det stille og rolige liv, som også er dejligt ind imellem.

I fredags tog vi i kirke, hvor børn spillede krybbespil. Det var meget stemningsfuldt. Julens budskab om fred på jord og fred i menneske hjerter, udspillet af en pallet af børn fra mange forskellige lande. Og stykket sluttede med at der blev viftet med flag fra alle de lande, hvor vi hver især kommer fra. Og så varmede det helt da vi så vores danske flag i mængden. Tænkt nogen havde tænkt på os. Sødt gjort.

 

I går tog vi så til kamelskønheds-konkurrence. Preben havde læst en artikel om det i Golf-News, og vi synes begge det lød ret sjovt. Så vi tog afsted tideligt om morgenen, en køreture på 2 timer. Og midt ude i ørkenen var der kaldt sammen til fest og konkurrencer. Telte stod spredt over et stort areal, for os at se, tror vi folk er på camping med deres familier og kameler mens de deltager i arrangementet. Der var også kamel-race, hvilket vi kom for sent til, vi tror det afholdes tidligt om morgenen på grund af varmen. Det var virkelig en sjov oplevelse, vi vidste jo ingenting så vi gik bare ind.

Flertallet af mennesker der var til stede var lokale emiraters, og vi blev mødt med en utrolig venlighed og blev budt indenfor i et kæmpe telt, hvor der var sat polstrede guldstole frem. Vi blev bedt om at sætte os og fik serveret arabisk kaffe og dadler, og så var vi ligesom i gang. Vi fik fortalt hvordan kamelerne bliver bedømt, dog ville vi have svært ved at se forskel fra kamel til kamel. Selvfølgelig var disse kameler flottere end dem vi har set andre steder, da det er tydeligt de er blevet striglet og klippet og gjort klar til ”fest”, med bling bling og bjælder på. For første gang så vi næsten sorte kameler, de var store og lidt aggressive, men meget flotte. Inden en kamelejer skal have bedømt sin kamel skal han sværge ved den hellige koran at det er hans kamel og at den er ægte. Vi er ikke helt klar over om der er en stamtavle ligesom på kreaturer derhjemme. Det var virkelig et tilløbsstykke, mange lokale var samlet og sad på en tribune for at følge konkurrencen. Turister fik lov til at komme ned og se på kamelerne og tage billeder. De fortalte at denne konkurrence er blevet afholdt de sidste 8 år, de er stolte af deres kameler, som er en stor del af deres kulturarv. Før olien blev fundet var kamelen jo deres overlevelse, den kunne transporterer telte, udstyr og mennesker gennem ørkenen, denne kunne give mælk og kød. I dag er den jo ikke vigtig på den måde mere, men de gør deres for at holde gang i kamelerne. Citat fra artikel i Golf News: ” Vi ønsker at opfordre kamejere til at avle nogle stærke dyr med gode gener, det er en stor kulturarv som vi ønsker at give videre til den yngre generation, så de kan holde traditionen ved lige og lærer om hvordan den ældre generation levede før computere og mobiltelefoner.” Der deltager 25.000 kameler tilsammen i skønhedskonkurrencen og i vædeløbet, og der bliver i alt uddelt Dhs 50 milioner i præmier.(90 mio DKK!)

Vi sluttede dagen hos Raquel hvor vi så solnedgangen fra hendes altan, og spiste venezuelians julemiddag. Hallacas, som er kylling/gris/oksekød og grøntsager pakket ind i en dej og viklet ind i et bananpalmeblad og kogt, serveret med salat (æble, ananas og kål) og brød rullet i rosiner og oliven. Det smagte godt.

”Glædelig jul alle sammen.”

 

Jytte

2015-12-20