2016 Uge 24

Jakobsen i Abu Dhabi

 

Så er det bare snart slut i Abu Dhabi. Vi havde planlagt at vi ville pakke ned i denne weekend, men det er gået anderledes. Det er meget hyggeligere at have gæster og tage ud, og det er så det vi har gjort.

 

Prebens team på hans job, bestående af 2 kvinder og 5 mænd inviterede Preben og jeg til Iftar torsdag aften. Iftar er det første måltid som muslimerne spiser efter solnedgang, efter at de har fastet fra solopgang. Man kan sammenligne Iftar det med div. julearrangementer derhjemme. Forskellen er varmen og retterne. Vi sad i et kæmpe telt sat op ved et hotel hen over en swimmingpool, med palmer, og fugle der fløj rundt.

Og så var der ellers kæmpe arabisk buffet, lam, kylling, oksekød, nudler, ris, div. forskellige brød, salater og juice.

Det var en hyggelig aften, men jeg havde mine problemer med at forstå hvad de sagde, da alle var indere, og indisk/engelsk er ikke det nemmeste. Dejligt at se så hyggeligt Preben har det med sine kollegaer, der blev snakket og grinet en masse. Og så udtaler de Prebens navn på en helt særlig måde, som ikke kan gengives uden man er inder!

 

I går tog Preben til afskedsfest for hans danske chef og kone, de rejser også hjem til Danmark, og de havde inviteret danskerklubben. Men jeg sprang over, da jeg ikke er kommet i danskerklubben, og derfor ingen kender. Preben tog glad afsted kl. 18.30 og kom da først hjem kl. 1.00. Jesper (chefen) havde meget godt portvin fortæller Preben og smiler. Der var en del forskellige slags der skulle smages.

 

Preben sidder lige nu og sætter min bog i system, han er altså sød. Jeg har lavet en aftale med min ”gamle” seminarie veninde Lisbeth om at være den første der læser mit materiale igennem. Så langt så godt, og jeg er klar over der ligger et stort arbejde foran fortsat.

 

I aften har vi haft besøg af en inder fra Prebens arbejde, hans kone og lille søn på 1 år. Og i går forberedte jeg laksetærte og fylde pandekager og i dag en risret med kylling. Sidst på eftermiddagen skrev Preben og Venkatesh sammen om tidspunkt, Venkatesh skrev tilbage: ”Sig til din kone at hun ikke skal forberede mad, da vi er vegetarer i dag og først kommer kl. 19:30.

I fryseren med det meste, så har vi til vores danske gæst i næste uge. Vi får besøg af Lotte, som er Mette og Carstens (de sidste gæster der var her) veninde. Hun flytter til Abu Dhabi og skal arbejde på hospitalet Cleveland, det der ligger tæt på os. Hende når vi lige at vise lidt rundt, hvilket vi bare synes er sjov og hyggeligt. Hun lander i nat.

 

Vi skal nok få pakket i løbet af ugen, så meget har vi jo heller ikke der skal ned i kasser. Det skal bare gøres.

For øvrigt er det rigtig flot at kører i Abu Dhabi om aftenen nu, særligt på Corniche er der pyntet op på grund af Ramadanen, med lys i palmerne. Det er som december derhjemme. Her er det bare lys i kulørte lamper, måner og stjerner.

 

Nu kan jeg ikke finde på mere at skrive om. Ønsker Jer alle en dejlig søndag og en god uge.

 

Jytte

2016-06-18