2015 Uge 30

Jakobsen i Abu Dhabi

 

I sidste wekend var det Eid al-fitr som er afslutningen på Ramadan måneden og svarer til juleaften med gaver til børnene, familiefest osv.

Ramadan måneden afsluttes med nymåne og det kan man beregne til at være 29 dage, men hvis det er overskyet så man ikke kan se månen venter man til næste dag med at afslutte ramadanen.

Så nu kan muslimerne spise igen om dagen, og vi andre kan sidde med en kop kaffe ved vores arbejdsplads.

Ironisk nok spiser de fleste muslimer mere i fastemåneden, end i de andre måneder. Når solen går ned kl ca 19:15 spiser de første gang, og kl 23 spiser de anden gang. Men det store måltid spiser de først kl 02!

 

Denne weekend har vi været sammen med Raquel igen. Torsdag aften tog vi i Musharif Central park som vi er kørt forbi flere gange, men ikke før har været inde i. Det var en fin park med en stor græsplæne og med lys på palmerne. Mellem træerne hang der store stjerner med lys i, nærmest ligesom julepynt derhjemme :)

Det var en fin park som godt kan komme på listen over ting at vise vores gæster.

 

Og idag har vi været hos Raquel og fået Venezuelansk Brunch med "arepas" som er nogle små majsbrød nærmest ligseom pitabrød. Man fylder dem ned ost og kylling, kalkun, tun eller lignende. Det var rigtig fint og sjovt at prøve.

 

 

De sidste par uger har jeg læst en dansk bog - man skal jo ikke være fanatisk!

Det er en Jytte gerne vil have mig til at læse fordi "det er godt for mig", og så er jeg normalt ret skeptisk og stædig. Denne bog hedder "Stå fast" og er skrevet af professor Svend Brinkmann fra Århus universitet, og da hun har fået bogen af Lisbeth Balle, og hun ikke selv har læst den endnu lod jeg mig overtale.

Han har en liste med 7 gode råd på bagsiden af bogen:

1: Hold op med at mærke efter i dig selv

2: Fokuser på det negative i dit liv

3: Tag nej-hatten på

4: Undertryk dine følelser

5: Fyr din Coach

6: Læs en roman - ikke en selhjælpsbog eller biografi

7: Dvæl ved fortiden

Det kunne jeg ikke stå for, og han er faktisk en meget fornuftig fyr!

I øvrigt er hans holdning: "Stol aldrig på en 7-trinsguide"

 

Preben

2015-07-25

 

Karsten blev 27 år i fredags

Og det synes Nora var festligt