2016 Uge 22

Jakobsen i Abu Dhabi

 

Abu Dhabi og UAE er anderledes på mange måder. Gennemsnitslønnen for kvinder er højere end for mænd, og regeringen har 9 ministre hvoraf flertallet nemlig 5 er kvinder.

Der er en minister for tolerance, og hun har lige været i København for at deltage i ” Danish-Arab Interfaith Dialogue ” (Dansk – arabisk samtale mellem trosretninger) på Christiansborg.

 

Med på turen fra Abu Dhabi var også præsten fra Sct. Andrews som er den kirke vi kommer i, og på vejen hjem var delegationen forbi Vatikanet og snakke med paven som nu er inviteret til at besøge UAE. Dejligt der er muslimer der går foran for at skabe tolerance og dialog. Nogen skal jo gøre det så vi undgår misforståelser.

 

Vi har også haft dialog i vores hjem. På engelsk og det gør jo Jytte noget nervøs på forhånd, men det gik selvfølgelig rigtig godt.

Min Australske kollega og hans kone har været til frokost, og de overvejer at overtage vores lejlighed med møbler og det hele hvis det ellers kan lade sig gøre for udlejer. De har været på besøg før, men kom lige igen for at se det hele så vi kan få en aftale på plads.

 

Desuden var min Egyptiske kollega og hans forlovede her også. De er muslimer og faster fra på mandag så det var fint vi lige nåede det inden.

Amro og Dina skal giftes i august og vi er inviteret med til bryllup i Cairo, så det var også dejligt at møde hende først.

De er nogle rigtig søde mennesker hvor deres familier har skabt kontakten forhandlet betingelserne for brylluppet, men de er rigtig glade for hinanden og det virker som ethvert andet forlovet par der skal giftes.

De forklarede om hvordan bryllupet skal foregå med en ceremoni i en moske om tirsdagen, og festen på et hotel på et hotel om lørdagen. Så det bliver spændende at bruge en lille uge i Cairo.

 

Og ellers starter Ramadanen så på mandag. Der er pyntet op ligesom med julepynt på gaderne og i butikkerne. Arbejdsugen bliver reduceret til 36t og mange ting går i stå i dagtimerne.

Jyttes zumba hold holder f.eks. pause, og da der kun er

3 uger til vi tager hjem når hun ikke at deltage flere gange.

 

Bilen er solgt og vi er snart klar til at rejse hjem

 

Ramadan Kareem.

 

2016-06-04

Preben